18.9.2022 / tarkko.nuutinen@tekstiilihuolto.fi

Uusi Vesipestävien tekstiilien teollinen huoltaminen -oppikirja on ilmestynyt

Tekstiilihuoltoliitto ry on julkaissut uuden Vesipestävien tekstiilien teollinen huoltaminen -oppikirjan. Kirjan on kirjoittanut diplomi-insinööri Sari Mallat. Kirja on tarkoitettu sekä alan toimijoille että alaa opiskeleville. Oppi- ja käsikirjana teos soveltuu erinomaisesti oppimateriaaliksi tekstiilihuoltoalan opetukseen sekä itseopiskelumateriaaliksi tekstiilihuoltoalasta kiinnostuneille. Kirjan tiedoista on hyötyä myös niille, jotka toimivat vuokrausta harjoittavien yritysten tekstiilituotteiden hankintaketjussa tai tuotekehitystyössä.

Kirja käsittelee vesipestävien tekstiilien huoltamista tekstiilihuoltoalan erilaisissa ja eri kokoisissa yrityksissä. Sisällössä on huomioitu erilaiset toimintatavat pk-yrityksissä, sairaalapesuloissa, laitospesuloissa, hotellipesuloissa ja vuokrausta harjoittavissa pesuloissa. Se sisältää vesipesuun soveltuvien tekstiilien huoltoprosessin vastaanotosta asiakkaalle asti. Kirjassa on myös tiivistetty osuus tekstiilien jaottelusta, perussidoksista, kuitulyhenteistä ja rakenteellisista ominaisuuksista. Näitä tietoja tekstiilihuoltaja tarvitsee työssään vesipesuprosessin lisäksi.

Sari Mallat on Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistunut kuitu- ja tekstiilitekniikan diplomi-insinööri. Hänen erityisosaamistaan on tekstiilihuoltoala, josta hänellä on pitkä kokemus – ensin yritysmaailmasta ja sittemmin alan kouluttajana. Mallat on toteuttanut paljon räätälöityjä koulutuksia yrityksille eri puolella Suomea. Sen lisäksi hän on kouluttanut monipuolisesti verkossa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Mallat on vastannut pitkään Suomen ainoan opetuspesulan toiminnasta ja kehittämisestä. Sari Mallat on erityisesti kiinnostunut teknologiasta ja sen hyödyntämisestä tekstiilihuolto- sekä tekstiili- ja vaatetusalalla.

Vesipestävien tekstiilien teollinen huoltaminen -oppikirjan julkaisemista on tukenut Tekstiilihuoltoliiton kannattajajäsenrahasto. Kirjan kirjoittamista ovat tukeneet Eino Roihan rahasto sekä Suomen tietokirjailijat ry.

Vesipestävien tekstiilien huoltaminen teollisesti on tärkeä osa yhteiskunnan sujuvaa arkea. Tekstiilihuoltoalan yritykset turvaavat monien muiden yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten palveluiden toimimisen moitteettomasti. Siksi tämä kirja on tärkeä myös yhteiskunnan toimivuuden valossa.


Vesipestävien tekstiilien teollinen huoltaminen

Julkaisuvuosi

ISBN

Kustantaja

Sivumäärä

Hinta

2022

978-951-96584-2-1

Tekstiilihuoltoliitto ry

148

25 euroa (sis. alv)
(postitus 7 euroa)

Tilaukset: toimisto@tekstiilihuolto.fi